YKSISARVISTA JAHTAAMASSA

Käsi pystyyn: kuinka moni on ajatellut teettää tai yrittänyt tehdä uuden malliston tai tuotteen suunnittelua oppilastyönä tai tilata suunnittelua lukuisista online-portaaleista kuten Upworkista, jossa ensivilkaisulla on suunnittelun ylitarjontaa todella kilpailukykyiseen hintaan.

Tämä saattaa toimia, jos tiedät tasan tarkkaan mitä, miten ja miksi haluat, ja tehtävä on helppo, esimerkiksi esitteen taitto. Mutta jos tarvitset jotain vähänkään monimutkaisempaa, joka edes jollain tavalla vastaisi tulevaisuuden tavoitteitasi, ei kannata laivata muotoilubriiffiäsi Intiaan.

Ammattimuotoilija ei pysty missään maassa elämään ja pitämään yllä ammattitaitoa kahdenkympin tuntiliksalla, puhumattakaan vitosesta. Täytyy kouluttautua jatkuvasti, testata uusia konsepteja, opetella ohjelmia, materiaaleja, lukea ja ajatella, koska muotoilu on kulttuuri; se muuttuu todella nopeasti. Tämä kaikki maksaa ja vie paljon aikaa, jos sen tekee ajatuksella. Jos investoit tuotteeseesi, se näkyy hinnassa.

Kannattaa silti pitää silmät auki, koska kova hinta ei kuitenkaan ole tae siitä, että olisi investoinut omaan ammattitaitoon. Lue tästä, miten löydät aidon ammattilaisen.

Jos et ole koskaan aiemmin ostanut tuotesuunnittelua, halpa hinta voi olla kova kiusaus, mutta jos et ole varma siitä, miten erotella hyvä ja huono muotoilu toisistaan, halvasta voi tulla helposti kallis. Onnistunut mallisto koostuu tuhansista pienistä päätöksistä, ja jos sinulla ei ole vielä kokemusta siitä, millaiset päätökset ovat tärkeitä kompromisseja hakiessa, opintomatka saattaa olla pitkä, kallis ja raskas.

Jos muotoilu on vain yksi ongelmistasi, haluat työparin, joka ymmärtää tavoitteesi ja osaa tulkita ne visuaalisesti haluttaviksi juuri niille ihmisille, keitä tavoittelet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onko yritykselläsi kuumetta?

Oletko visionääri joka tunnistaa vaaran merkit ajoissa, vai onko kohta tilattava ambulanssi? Testaa ja voita ilmainen konsultaatio.

Muita kirjoituksia

VITAMIINIT JA STEROIDIT

Kaikki pyörii nopeammin kuin ennen, ja siksi tekisi aina välillä mieli vetää mutkat suoraksi ja ottaa jossain nähtyjä kivoja juttuja saman tien omaan tuotantoon tai valikoimaan. Välillä joku työntääkin huutavalle omatunnolle tropin suuhun ja kopioi kiireen vilkkaan jonkun palikan jaksamatta perehtyä taustaan. Sillä on seuraukset, sillä jokainen suora kulma on pois oman yrityksen kehityksestä, vaikka uutta tavaraa syntyy nopeaa tahtia.

Lue lisää ...

IHANA INFEKTIO

Hyvä tuote on kuin reipas bakteeri. Se tarttuu jokaisen matkaan ja tekee sitä kautta tehokkaasti tietä maailmalle. Tämä on varmasti jokaisen yrittäjän unelma, mutta toteutuu harvoin. Helposti ajatellaan, että vain isoilla yrityksillä on varaa sen tasoiseen tuotekehitykseen, mutta se ei pidä paikkaansa.

Lue lisää ...

NOITATOHTORI

Alkaa helposti kuumottaa rationaalista pohjoisen yrittäjää, kun puhutaan markkinoinnista, koska hyvä tuotehan myy itseensä. Markkinointi on huuhaata! Miten sitten niin helposti päädytään pisteeseen, että lopulta markkinointi joutuu yksin shamanoimaan tuotteista myyviä?

Lue lisää ...

STERIILI EI SYTYTÄ

Yrittäjänä ei pärjää, jos kukaan ei maksa tuotteistasi, ja se ajaa helposti itse-sensurointiin, jossa tekisi hirveästi mieli hävittää tuotteista ja brändistä kaikki, mikä voisi ärsyttää ketään. Se on erityisen vaarallinen yrittäjälle, jonka kovin valuutta on yrityksen persoonallisuus.
Mistä sitten tietää, missä sijaitsee raja, jonka ylittämisestä asiakkaat sakottavat lähtemällä?

Lue lisää ...

Kuinka edistynyt muotoilun käyttäjä olet?

Arvioi sitä, miten vähän tai paljon yrityksessäsi hyödynnetään muotoilun tarjoamia mahdollisuuksia.