fbpx

SUUNNITTELU

Suunnitteluvaiheessa tuotetaan ja valitaan parhaat ideat, joista työstetään myytävä mallisto tai tuote.

Kartoitus- ja tutkimusvaiheessa tiedetään, että tutkimus on valmis silloin, kun tiedät, mitkä megatrendit vaikuttavat yrityksesi tulevaisuuteen ja millaisia ovat nopeat trendit valitsemassasi aihepiirissa tällä hetkellä. Myös tiedonhaku uusimmista materiaaleista ja tuotantoteknologiasta tai koneista on helppo selättää.

Suunnittelussa sellaista yksiselitteistä vastausta ei ole. Tässä moduulissa avainsana on luovuus ja se, miten hyvin osaat kääntää löytämäsi epäkohdat tai huomiot ideoiksi ja ideat tuotteiksi. Aina vastaus ei ole looginen. Muista, että teknologia ei ole itseisarvo, vaan se, mitä sillä teet. Ei ole väliä, miten kallis laserleikkuri sinulla on, jos valmistettavan tuotteen idea ei kiinnosta asiakkaita.

Suunnittelu kannattaa aloitta vasta kun tiedät, mitä aiot saavuttaa. Vaikka iso osa muotoilusta on taidetta, se taide on tavoitteellinen. Tuotetta hingutetaan niin kauan kuin siitä tulee sekä asiakkaan mielestä että sinun päämääräsi näkökulmasta tarpeeksi hyvä, eli se herättää ihastusta ja pienen vau-efektin.

Hienot esineet eivät synny koskaan vahingossa, vaan jokaisen hyvän tuotteen takana on loputon määrä kokeiluita ja testejä. Siksi olisi tärkeä, että näet mielessäsi tulevan asiakkaan vilkuttamassa tunnelin päässä. Se antaa voimaa ja inspiroi.

1.IDEOINTI

2.VISUALISOINTI

3.IDEAN VALINTA

4.MALLISTON DNA

5.SUUNNITTELU

6.PINTASUUNNITTELU

Vieritä ylös