Hei luova käsityöläinen, taiteilija tai pienyrittäjä!

Sinulla on jo tuotteita, mutta jotain silti puuttuu. Ehkä myynti ei ole sitä luokkaa mitä toivoit, tai sinulla on epävarma olo siitä, mitä asiakkaat haluavat tänään tai tulevaisuudessa.

Netissä on runsaasti tietoa siitä, kuinka tärkeässä roolissa mainostaminen ja some ovat, mutta ei juuri mitään järjestelmällistä tietoa muotoilusta ja tuotekehityksestä ainakaan pienyrittäjän näkökulmasta.

Designambunace on perustettu juuri sitä varten.  

Huippumuotoilijan käsikirja yrittäjälle

Verkkokurssilla ”Huippumuotoilijan käsikirja pienyrittäjälle” suunnittelet tuotteen, jota asiakkaasi rakastavat ja kilpailijasi vihaavat.

TULEVAT PALVELUT

Tähtäämme

Fokusoi!

Suunnittelemme vain yhtä asiaa kerrallaan.

Tutkimme

Utele!

Keräämme ja järjestelemme tietoa joka voisi edes etäisesti liittyä tavoitteeseen.

Ideoimme

Uskalla!

Oikeasti uudet ideat tuntuvat alussa usein pelottavalta tai tyhmältä, emme sivuuta potentiaalia pelon takia.

Testaamme

Repäise!

Emme jää hinkkaamaan yksityiskohtia, testaamme nopeasti toimiiko idea.

Jalostamme

Viilaa!

Muutamme asioita mitkä ei toimi ja testaamme uudestaan. Yleensä tarvitaan montaa kierrosta.

Toteutamme

Ponnista!

Hankala mutta palkitseva loppurutistus, kunnioitamme ideoita laadukkaalla toteutuksella.

Mittaamme

Arvioi!

Et usko kuinka monessa projektissa lopputulos jätetään arvioimatta. Me teemme toisin!

Kehitämme

Jaksaa!

Yrityksen strategia ei tule koskaan valmiiksi siksi tarkistamme sitä tasaisin väliajoin.

Olet jo tehnyt kaiken?
Testaa!

Kuinka edistynyt muotoilun käyttäjä olet?

ASIAKKAAT KERTOVAT

MENESTYKSEEN
ASKEL KERRALLAAN

Vältä sudenkuoppia

Ensimmäinen askel johonkin pääsemisessä on uskallus myöntää se. Yllättävän moni ajattelee vieläkin, että pitää himmailla toiveita ja olla vaatimaton. Sinun ei tarvi. Voit päästä ihan mihin haluat, muutkin ovat päässeet.

Laadukas idea ja toteutus kulkevat käsi kädessä. Asiakkaat eivät tiedä hyviä aikomuksiasi jos ei niitä tuotteissa näy. Asiakkaita ei kiinnosta että on hankala ratkaista joku yksityiskohta. Jos joku hänelle merkittävä asia on väärin kauppoja ei synny. Laatu koskee myös ideoita.

Oikeasti uudet hyvät ideat ei tunnu ensisilmäyksellä järkevältä eikä kannattavalta, niitä pitää työstää, analysoida kriittisesti ja niihin pitää hieman totutella. Tämä on sudenkuoppa johon enemmistö tippuu. Ideointi on tosi vaikea siksi, että päämäärätietoisia ihmisiä pelottaa hallitsemattomuus ja tuntuu oudolta käyttää kallisarvoista aikaa sekoiluun. Ideointi on sekava ja sen pitääkin olla sellainen. Tehtaile kasa hurjia ideoita jotka perustuvat tutkimusvaiheen löydöksiin äläkä kiirehdi omiin uskomuksiin perustuviin johtopäätöksiin.

Yrityksen strategia muuttuu, koska aika muuttuu. Strategiatyöstä voi helposti tulla sijaistoiminta, joten kun se on järkevässä kuosissa silloin keskity täydellä teholla tuotekehitykseen, myyntiin ja markkinointiin. Strategian voi tarkistaa vuoden välin ja siihen pitää palata ajoittain tai jos tulee ongelmia myynnissä.

Lue kirjoituksia

VITAMIINIT JA STEROIDIT

Kaikki pyörii nopeammin kuin ennen, ja siksi tekisi aina välillä mieli vetää mutkat suoraksi ja ottaa jossain nähtyjä kivoja juttuja saman tien omaan tuotantoon tai valikoimaan. Välillä joku työntääkin huutavalle omatunnolle tropin suuhun ja kopioi kiireen vilkkaan jonkun palikan jaksamatta perehtyä taustaan. Sillä on seuraukset, sillä jokainen suora kulma on pois oman yrityksen kehityksestä, vaikka uutta tavaraa syntyy nopeaa tahtia.

Lue lisää ...

IHANA INFEKTIO

Hyvä tuote on kuin reipas bakteeri. Se tarttuu jokaisen matkaan ja tekee sitä kautta tehokkaasti tietä maailmalle. Tämä on varmasti jokaisen yrittäjän unelma, mutta toteutuu harvoin. Helposti ajatellaan, että vain isoilla yrityksillä on varaa sen tasoiseen tuotekehitykseen, mutta se ei pidä paikkaansa.

Lue lisää ...

NOITATOHTORI

Alkaa helposti kuumottaa rationaalista pohjoisen yrittäjää, kun puhutaan markkinoinnista, koska hyvä tuotehan myy itseensä. Markkinointi on huuhaata! Miten sitten niin helposti päädytään pisteeseen, että lopulta markkinointi joutuu yksin shamanoimaan tuotteista myyviä?

Lue lisää ...

STERIILI EI SYTYTÄ

Yrittäjänä ei pärjää, jos kukaan ei maksa tuotteistasi, ja se ajaa helposti itse-sensurointiin, jossa tekisi hirveästi mieli hävittää tuotteista ja brändistä kaikki, mikä voisi ärsyttää ketään. Se on erityisen vaarallinen yrittäjälle, jonka kovin valuutta on yrityksen persoonallisuus.
Mistä sitten tietää, missä sijaitsee raja, jonka ylittämisestä asiakkaat sakottavat lähtemällä?

Lue lisää ...

MUOTOILU, JOKA HERÄTTÄÄ MIELIPITEITÄ

Yksi muotoilun monista mahdollisista tehtävistä on säväyttää, herättää puhetta ja vetää huomiota puoleensa. Säväyttää voi monella tasolla, perinteisin on se, että mallistossa on huomiota herättävä tuote, jota ei ole tarkoituskaan myydä. Nike teki joskus malliston, jossa oli vain värejä, joista tiedetään, että ne myyvät, minkä tuloksena myynti laski kymmeniä prosentteja ja kesti kaksi vuotta saada se takaisin entiselle tasolle.

Lue lisää ...

YKSISARVISTA JAHTAAMASSA

Käsi pystyyn: kuinka moni on ajatellut teettää tai yrittänyt tehdä uuden malliston tai tuotteen suunnittelua oppilastyönä tai tilata suunnittelua lukuisista online-portaaleista kuten Upworkista, jossa ensivilkaisulla on suunnittelun ylitarjontaa todella kilpailukykyiseen hintaan.

Lue lisää ...