NOITATOHTORI

Alkaa helposti kuumottaa rationaalista pohjoisen yrittäjää, kun puhutaan markkinoinnista, koska hyvä tuotehan myy itseensä. Markkinointi on huuhaata! Miten sitten niin helposti päädytään pisteeseen, että lopulta markkinointi joutuu yksin shamanoimaan tuotteista myyviä?

Lukemattomat projektit alkavat pisteestä, jossa innokas porukka heittelee ideoita ja suunnittelee maailmanvalloitusta, mikä on loistava lähtökohta. Heräät yöllä kirjoittamaan vihkoon muistiinpanoja, ja aamulla juoksujalkaa töihin. Jonkun ajan päästä, projektin loppupuolella, sama porukka sanoo, että ei tällä budjetilla ja aikataululla irronnut. Tekeminen maistuu puulta, mutta ollaan asiallisia ja esitetään, että kaikki meni ihan kuin piti. Kun homma on valmis, kaikki katseet kohdistuvat markkinointiin, joka kaipaa salaa Mad Men -sarjan drinkkejä ja puitteita, jotka vastaavat aikaa, jolloin tuotteet ja asiakkaat yhdistettiin jälkikäteen.  

Kerran olin suunnittelemassa yhtä näyttelyä. Siinä oli loistavana alkulähtökohtana mielenkiintoinen vastakkainasettelu, ja mietittiin innolla, miten siitä saisi rakennettua visuaalisesti koskettavan inhimillisen tarinan, joka kiinnostaisi jokaisessa maailmankolkassa. Museo halusi myydä näyttelyä muihin maihin, jopa sellaisiin, joissa on omasta takaa miljoona kertaa enemmän aarteita. Aarteet, jotka olivat osa näyttelyä, eivät rehellisesti sanottuna olleet globaalissa mittakaavassa mielenkiintoisia, mutta tarina oli. Ei kysymystäkään, etteikö näyttely olisi menestynyt, jos ei johtoon olisi iskenyt pelko esitellä vastakkainasettelua rehellisesti ja mielenkiintoisesti. Tarina poistettiin kokonaan. Näyttelyä ei myyty mihinkään.

Uskalla antaa kolme tippaa verta hyvälle idealle, sitten voit käyttää energian todellisten, asiakkaillesi merkittävien tarinoiden hiomiseen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onko yritykselläsi kuumetta?

Oletko visionääri joka tunnistaa vaaran merkit ajoissa, vai onko kohta tilattava ambulanssi? Testaa ja voita ilmainen konsultaatio.

Muita kirjoituksia

VITAMIINIT JA STEROIDIT

Kaikki pyörii nopeammin kuin ennen, ja siksi tekisi aina välillä mieli vetää mutkat suoraksi ja ottaa jossain nähtyjä kivoja juttuja saman tien omaan tuotantoon tai valikoimaan. Välillä joku työntääkin huutavalle omatunnolle tropin suuhun ja kopioi kiireen vilkkaan jonkun palikan jaksamatta perehtyä taustaan. Sillä on seuraukset, sillä jokainen suora kulma on pois oman yrityksen kehityksestä, vaikka uutta tavaraa syntyy nopeaa tahtia.

Lue lisää ...

IHANA INFEKTIO

Hyvä tuote on kuin reipas bakteeri. Se tarttuu jokaisen matkaan ja tekee sitä kautta tehokkaasti tietä maailmalle. Tämä on varmasti jokaisen yrittäjän unelma, mutta toteutuu harvoin. Helposti ajatellaan, että vain isoilla yrityksillä on varaa sen tasoiseen tuotekehitykseen, mutta se ei pidä paikkaansa.

Lue lisää ...

NOITATOHTORI

Alkaa helposti kuumottaa rationaalista pohjoisen yrittäjää, kun puhutaan markkinoinnista, koska hyvä tuotehan myy itseensä. Markkinointi on huuhaata! Miten sitten niin helposti päädytään pisteeseen, että lopulta markkinointi joutuu yksin shamanoimaan tuotteista myyviä?

Lue lisää ...

STERIILI EI SYTYTÄ

Yrittäjänä ei pärjää, jos kukaan ei maksa tuotteistasi, ja se ajaa helposti itse-sensurointiin, jossa tekisi hirveästi mieli hävittää tuotteista ja brändistä kaikki, mikä voisi ärsyttää ketään. Se on erityisen vaarallinen yrittäjälle, jonka kovin valuutta on yrityksen persoonallisuus.
Mistä sitten tietää, missä sijaitsee raja, jonka ylittämisestä asiakkaat sakottavat lähtemällä?

Lue lisää ...

Kuinka edistynyt muotoilun käyttäjä olet?

Arvioi sitä, miten vähän tai paljon yrityksessäsi hyödynnetään muotoilun tarjoamia mahdollisuuksia.