NÄIN LÖYDÄT HYVÄN MUOTOILIJAN

Jos olet päättänyt tarvitsevasi muotoilijan apua, säästät paljon, jos teet itsellesi ensimmäiseksi selväksi hänen tehtävänsä. Et arvaa, kuinka usein muotoilija tulee projektiin, jossa kaikki merkittävät päätökset on jo tehty ja muotoilija joutuu omassa kuplassa keksimään, miten saa palikat soviteltua yhteen niin, että se olisi asiakkaille arvokas. Hyvä idea on ottaa muotoilija mukaan heti projektin alussa.

Jos haluat luoda jotain uutta, valitse ihminen, joka:

 1. On kiinnostunut sekä sinun että itsensä tulevaisuudesta. Ne, jotka ovat jo perillä, eivät ole hyviä muutoksen agentteja.
 2. Hyvällä suunnittelijalla ei ole valmista ratkaisua, koska hän ei vielä tiedä, mitä tarvitset.
 3. Pieni toimija ennen isoja. Pienessä toimistossa et jää koskaan vain yhdeksi projektiksi monista.
 4. Valitse sellainen muotoilija, joka ei toista itseään, vaan pystyy tuottamaan sitä, mitä asiakas tarvitsee. Koska projektin alussa ei ole vielä välttämättä tietoa oikeasta suunnasta, tyylin perusteella valittu tekijä voi osoittautua vääräksi.
 5. Valitse tekijä, joka kyseenalaistaa toimintaasi. Uudistuminen on tosi vaikeaa, ja jos yhteistyökumppaniltasi ei missään kohta tule parannusehdotuksia, hän joko ei uskalla sanoa mitään tai häntä ei kiinnosta. Kyseenalaistaminen täytyy olla perustelu, ei mikään autoritaarinen päsmäröinti ja suuna päänä riehuminen ilman konkreettisia parannusehdotuksia. 
 6. Hyvä suunnittelija osaa hyödyntää yrityksen kaikkien työntekijöiden tietotaitoa. Hän on kiinnostunut myynnistä ja markkinoinnista, koska monesti se, miten joku asia on suunniteltu, vaikuttaa kaikkeen muuhun.
 7. Hyvä suunnittelija ei katso vain omaa palikkaansa vaan kokonaisuutta, muita tuotteitasi ja olemassa olevia asioita, eikä yritä muuttaa kaikkea kerralla.
 8. Hyvä suunnittelija ei ole elitisti, vaan humanisti. Suunnittelija ei saa olla ylimielinen, vaan paras tyyppi on se, joka aloittaa jokaisen projektin nollasta tuomatta mukaan kasoja ennakko-oletuksia, jotka eivät välttämättä enää pidä paikkaansa. Vaikka olisi tehnyt jonkun samantyyppisen projektin aiemmin, ei voi tietää, sopiiko ratkaisu sinun yrityksellesi.
 9. Rakastaa työtänsä enemmän kuin muut ja on innostunut siitä. Osaa kertoa, miksi tekee sitä, mitä tekee.
 10. Ymmärtää eron hyvän ja loistavan välillä ja osaa selittää sen muille.

1 thought on “NÄIN LÖYDÄT HYVÄN MUOTOILIJAN”

 1. Pingback: YKSISARVISTA JAHTAAMASSA -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onko yritykselläsi kuumetta?

Oletko visionääri joka tunnistaa vaaran merkit ajoissa, vai onko kohta tilattava ambulanssi? Testaa ja voita ilmainen konsultaatio.

Muita kirjoituksia

VITAMIINIT JA STEROIDIT

Kaikki pyörii nopeammin kuin ennen, ja siksi tekisi aina välillä mieli vetää mutkat suoraksi ja ottaa jossain nähtyjä kivoja juttuja saman tien omaan tuotantoon tai valikoimaan. Välillä joku työntääkin huutavalle omatunnolle tropin suuhun ja kopioi kiireen vilkkaan jonkun palikan jaksamatta perehtyä taustaan. Sillä on seuraukset, sillä jokainen suora kulma on pois oman yrityksen kehityksestä, vaikka uutta tavaraa syntyy nopeaa tahtia.

Lue lisää ...

IHANA INFEKTIO

Hyvä tuote on kuin reipas bakteeri. Se tarttuu jokaisen matkaan ja tekee sitä kautta tehokkaasti tietä maailmalle. Tämä on varmasti jokaisen yrittäjän unelma, mutta toteutuu harvoin. Helposti ajatellaan, että vain isoilla yrityksillä on varaa sen tasoiseen tuotekehitykseen, mutta se ei pidä paikkaansa.

Lue lisää ...

NOITATOHTORI

Alkaa helposti kuumottaa rationaalista pohjoisen yrittäjää, kun puhutaan markkinoinnista, koska hyvä tuotehan myy itseensä. Markkinointi on huuhaata! Miten sitten niin helposti päädytään pisteeseen, että lopulta markkinointi joutuu yksin shamanoimaan tuotteista myyviä?

Lue lisää ...

STERIILI EI SYTYTÄ

Yrittäjänä ei pärjää, jos kukaan ei maksa tuotteistasi, ja se ajaa helposti itse-sensurointiin, jossa tekisi hirveästi mieli hävittää tuotteista ja brändistä kaikki, mikä voisi ärsyttää ketään. Se on erityisen vaarallinen yrittäjälle, jonka kovin valuutta on yrityksen persoonallisuus.
Mistä sitten tietää, missä sijaitsee raja, jonka ylittämisestä asiakkaat sakottavat lähtemällä?

Lue lisää ...

Kuinka edistynyt muotoilun käyttäjä olet?

Arvioi sitä, miten vähän tai paljon yrityksessäsi hyödynnetään muotoilun tarjoamia mahdollisuuksia.