MUOTOILU, JOKA HERÄTTÄÄ MIELIPITEITÄ

Yksi muotoilun monista mahdollisista tehtävistä on säväyttää, herättää puhetta ja vetää huomiota puoleensa. Säväyttää voi monella tasolla, perinteisin on se, että mallistossa on huomiota herättävä tuote, jota ei ole tarkoituskaan myydä. Nike teki joskus malliston, jossa oli vain värejä, joista tiedetään, että ne myyvät, minkä tuloksena myynti laski kymmeniä prosentteja ja kesti kaksi vuotta saada se takaisin entiselle tasolle.

Ihmiset eivät ihastu brändiisi niin helposti, jos siellä ei ole sateenkaaren väristä glittermekkoa. Sillä ei ole väliä, että he oikeasti ostavat vain sen mustan käytännöllisen villapaidan. Autoteollisuudessakaan  kukaan ei osta konseptiautoa, mutta siihen kiteytyy valtava inspiraatio ja kokeilunhalu, jota tavallinen asiakas ei halua arkeensa muilla tavoin kuin idean tasolla.

Tuote, joka kiteyttää brändisi olemuksesi ja puhuttelee asiakkaitasi, voi edesauttaa liiketoimintaasi, jos sinulla on varaa suunnitella sellainen hyvin. Tässä esteettiset arvot ja taiteellinen sisältö on paljon tärkeämmässä roolissa kuin käytännöllisyys.

Jos mallistosi yksikään tuote ei herätä tunteita, voisit todennäköisesti parantaa myyntiä hurjastelemalla.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onko yritykselläsi kuumetta?

Oletko visionääri joka tunnistaa vaaran merkit ajoissa, vai onko kohta tilattava ambulanssi? Testaa ja voita ilmainen konsultaatio.

Muita kirjoituksia

VITAMIINIT JA STEROIDIT

Kaikki pyörii nopeammin kuin ennen, ja siksi tekisi aina välillä mieli vetää mutkat suoraksi ja ottaa jossain nähtyjä kivoja juttuja saman tien omaan tuotantoon tai valikoimaan. Välillä joku työntääkin huutavalle omatunnolle tropin suuhun ja kopioi kiireen vilkkaan jonkun palikan jaksamatta perehtyä taustaan. Sillä on seuraukset, sillä jokainen suora kulma on pois oman yrityksen kehityksestä, vaikka uutta tavaraa syntyy nopeaa tahtia.

Lue lisää ...

IHANA INFEKTIO

Hyvä tuote on kuin reipas bakteeri. Se tarttuu jokaisen matkaan ja tekee sitä kautta tehokkaasti tietä maailmalle. Tämä on varmasti jokaisen yrittäjän unelma, mutta toteutuu harvoin. Helposti ajatellaan, että vain isoilla yrityksillä on varaa sen tasoiseen tuotekehitykseen, mutta se ei pidä paikkaansa.

Lue lisää ...

NOITATOHTORI

Alkaa helposti kuumottaa rationaalista pohjoisen yrittäjää, kun puhutaan markkinoinnista, koska hyvä tuotehan myy itseensä. Markkinointi on huuhaata! Miten sitten niin helposti päädytään pisteeseen, että lopulta markkinointi joutuu yksin shamanoimaan tuotteista myyviä?

Lue lisää ...

STERIILI EI SYTYTÄ

Yrittäjänä ei pärjää, jos kukaan ei maksa tuotteistasi, ja se ajaa helposti itse-sensurointiin, jossa tekisi hirveästi mieli hävittää tuotteista ja brändistä kaikki, mikä voisi ärsyttää ketään. Se on erityisen vaarallinen yrittäjälle, jonka kovin valuutta on yrityksen persoonallisuus.
Mistä sitten tietää, missä sijaitsee raja, jonka ylittämisestä asiakkaat sakottavat lähtemällä?

Lue lisää ...

Kuinka edistynyt muotoilun käyttäjä olet?

Arvioi sitä, miten vähän tai paljon yrityksessäsi hyödynnetään muotoilun tarjoamia mahdollisuuksia.