KOLME TAPAA TURVALLISEEN UUDISTUKSEEN

Yrityksen menestyminen riippuu vain yhdestä asiasta: ostaako kukaan tuotteitasi vai ei. Kaikki menee kivasti, jos voit jatkaa valitsemallasi tiellä, mutta ongelma tulee, kun haluat tavoitella uudentyyppisiä asiakkaita, joissa on enemmän potentiaalia, tai on pakko uusiutua, koska myynti sakkaa. Miten tehdä se niin, etteivät nykyiset asiakkaat kaikkoa?

Pelko on tavallaan turha, koska muutos on normaali elämän osa. Nyt pitää vain miettiä, mikä tavoitteesi olisi: paremmat katteet, isompi myyntivolyymi, ulkomaan markkinat? Muutos valmistellaan hyvin tarkistamalla, ovatko yrityksesi tavoitteet edelleen ajankohtaisia ja miten niiden pitäisi näkyä tuotteissasi, sekä tsekkaamalla alan yleisen kehityksen. Jos toimit edelleen samalla tavalla kuin 10 vuotta sitten, on hyvin todennäköistä, että tarvitset hieman aikaa opiskeluun ja näkemyksesi päivitykseen.

Tässä kolme tapaa kokeilla turvallisesti, miten asiakkaasi suhtautuvat uudistuksiin:

  1. Perusta laboratorio. Kerro, että tässä kokeillaan uusia asioita ja tutkitaan tulevaisuutta tai jotain muuta projektiin sopivaa. Sillä voit tavoitella ihmisiä, jotka eivät muuten osta tuotteitasi, eikä se sekoita olemassa olevaa mallistoasi tuotteilla, jotka edustavat kenties tulevaisuuden toimintatapojasi ja ajatteluasi.
  2. Tee yhteistyöprojekti. Löydä toinen yritys tai toimija, joka joko edustaa tavoittelemaasi ajattelua tai jonka kanssa voisitte yhdistää voimat ja kokeilla yhdessä siirtymistä seuraavalle tasolle.
  3. Järjestä näyttely, kilpailu tai seminaari. Kun olet kerännyt tarpeeksi tietoa siitä, minkä tyyppistä kehitystä tavoittelet, organisoi näyttely, joka käsittelee aihettasi mielenkiintoisesti. Kutsu osallistumaan alan huiput ja panosta markkinointiin. Sekoita taidetta ja liiketoimintaa keskenään niin, että se inspiroi sekä nykyisiä että tulevia asiakkaitasi.

Muista, että menestys ulkomailla takaa jostain oudosta syystä myös menestyksen kotimarkkinoilla.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onko yritykselläsi kuumetta?

Oletko visionääri joka tunnistaa vaaran merkit ajoissa, vai onko kohta tilattava ambulanssi? Testaa ja voita ilmainen konsultaatio.

Muita kirjoituksia

VITAMIINIT JA STEROIDIT

Kaikki pyörii nopeammin kuin ennen, ja siksi tekisi aina välillä mieli vetää mutkat suoraksi ja ottaa jossain nähtyjä kivoja juttuja saman tien omaan tuotantoon tai valikoimaan. Välillä joku työntääkin huutavalle omatunnolle tropin suuhun ja kopioi kiireen vilkkaan jonkun palikan jaksamatta perehtyä taustaan. Sillä on seuraukset, sillä jokainen suora kulma on pois oman yrityksen kehityksestä, vaikka uutta tavaraa syntyy nopeaa tahtia.

Lue lisää ...

IHANA INFEKTIO

Hyvä tuote on kuin reipas bakteeri. Se tarttuu jokaisen matkaan ja tekee sitä kautta tehokkaasti tietä maailmalle. Tämä on varmasti jokaisen yrittäjän unelma, mutta toteutuu harvoin. Helposti ajatellaan, että vain isoilla yrityksillä on varaa sen tasoiseen tuotekehitykseen, mutta se ei pidä paikkaansa.

Lue lisää ...

NOITATOHTORI

Alkaa helposti kuumottaa rationaalista pohjoisen yrittäjää, kun puhutaan markkinoinnista, koska hyvä tuotehan myy itseensä. Markkinointi on huuhaata! Miten sitten niin helposti päädytään pisteeseen, että lopulta markkinointi joutuu yksin shamanoimaan tuotteista myyviä?

Lue lisää ...

STERIILI EI SYTYTÄ

Yrittäjänä ei pärjää, jos kukaan ei maksa tuotteistasi, ja se ajaa helposti itse-sensurointiin, jossa tekisi hirveästi mieli hävittää tuotteista ja brändistä kaikki, mikä voisi ärsyttää ketään. Se on erityisen vaarallinen yrittäjälle, jonka kovin valuutta on yrityksen persoonallisuus.
Mistä sitten tietää, missä sijaitsee raja, jonka ylittämisestä asiakkaat sakottavat lähtemällä?

Lue lisää ...

Kuinka edistynyt muotoilun käyttäjä olet?

Arvioi sitä, miten vähän tai paljon yrityksessäsi hyödynnetään muotoilun tarjoamia mahdollisuuksia.