IHANA INFEKTIO

Hyvä tuote on kuin reipas bakteeri. Se tarttuu jokaisen matkaan ja tekee sitä kautta tehokkaasti tietä maailmalle. Tämä on varmasti jokaisen yrittäjän unelma, mutta toteutuu harvoin. Helposti ajatellaan, että vain isoilla yrityksillä on varaa sen tasoiseen tuotekehitykseen, mutta se ei pidä paikkaansa.

Miten sitten sellaisen tuotteen saisi aikaiseksi, jota asiakkaat eivät raaski enää laskea kädestä?

Ensiksi tarvitaan empatiaa. Pitää tuntea asiakas ja tietää, missä on tartuntapinta. Ei bakteerikaan pysy elossa epäedullisissa olosuhteissa. Suomessa vannotaan yleensä pelkän funktionaalisuuden nimeen, mutta se ei riitä. Koska itse ostit viimeksi takin, joka vain lämmittää miettimättä yhtään, miltä se näyttää? Pitää ymmärtää, mikä on tärkeä niille ihmisille, joita haluat asiakkaiksi. Hyvin usein ostoperuste on epäfunktionaalinen, koska jos tuote on funktionaalinen, funktio on oletus-ominaisuus.

Huippumuotoilijan käsikirja yrittäjälle

Verkkokurssilla ”Huippumuotoilijan käsikirja pienyrittäjälle” suunnittelet tuotteen, jota asiakkaasi rakastavat ja kilpailijasi vihaavat.

Toiseksi tarvitaan sinnikkyyttä. Tuotekehitystä ei kannata jättää kesken. Jos tarkoitus on esimerkiksi tehdä akustiikkalevy, sitten ei riitä, että mittaukset osoittavat, että se on paras omassa luokassaan. Sen pitää myös sopia tiloihin, joissa sitä käytetään. Ihmiset, jotka välittävät akustiikasta, yleensä välittävät myös siitä, miltä tila lopulta näyttää.

Jotta asia eivät olisi liian helppoja, tarvitaan vielä maaginen osuus, luovuus. Parhaan tuloksen saat, jos käännät empatian kosketeltavaan muotoon. Vuonna 2004 juttelin yhden Nokian muotoilijan kanssa siitä, että heidän puhelimensa näyttävät hirveiltä. Hän sanoi, että ei niitä pysty tekemään mitenkään muuten, koska komponentit on tietynkokoiset ja ylipäätään. Aina, kun tuntuu, että joku asia ei ole hyvin, sen sijaan, että ajattelet komponentteja, mieti, onko ihana ideasi kokonaan väärässä paketissa.

Pienellä yrityksellä on rajattomasti resursseja ja mahdollisuuksia juuri luovuuden osiossa. Isot yritykset eivät pysty kilpailemaan kanssasi, jos olet rohkea ja kekseliäs, koska ne eivät ikinä pysty survomaan aidosti rohkeita ideoita läpi lukuisten desinfektio-kierrosten, jotka tuottavat steriiliä tavaraa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onko yritykselläsi kuumetta?

Oletko visionääri joka tunnistaa vaaran merkit ajoissa, vai onko kohta tilattava ambulanssi? Testaa ja voita ilmainen konsultaatio.

Muita kirjoituksia

VITAMIINIT JA STEROIDIT

Kaikki pyörii nopeammin kuin ennen, ja siksi tekisi aina välillä mieli vetää mutkat suoraksi ja ottaa jossain nähtyjä kivoja juttuja saman tien omaan tuotantoon tai valikoimaan. Välillä joku työntääkin huutavalle omatunnolle tropin suuhun ja kopioi kiireen vilkkaan jonkun palikan jaksamatta perehtyä taustaan. Sillä on seuraukset, sillä jokainen suora kulma on pois oman yrityksen kehityksestä, vaikka uutta tavaraa syntyy nopeaa tahtia.

Lue lisää ...

IHANA INFEKTIO

Hyvä tuote on kuin reipas bakteeri. Se tarttuu jokaisen matkaan ja tekee sitä kautta tehokkaasti tietä maailmalle. Tämä on varmasti jokaisen yrittäjän unelma, mutta toteutuu harvoin. Helposti ajatellaan, että vain isoilla yrityksillä on varaa sen tasoiseen tuotekehitykseen, mutta se ei pidä paikkaansa.

Lue lisää ...

NOITATOHTORI

Alkaa helposti kuumottaa rationaalista pohjoisen yrittäjää, kun puhutaan markkinoinnista, koska hyvä tuotehan myy itseensä. Markkinointi on huuhaata! Miten sitten niin helposti päädytään pisteeseen, että lopulta markkinointi joutuu yksin shamanoimaan tuotteista myyviä?

Lue lisää ...

STERIILI EI SYTYTÄ

Yrittäjänä ei pärjää, jos kukaan ei maksa tuotteistasi, ja se ajaa helposti itse-sensurointiin, jossa tekisi hirveästi mieli hävittää tuotteista ja brändistä kaikki, mikä voisi ärsyttää ketään. Se on erityisen vaarallinen yrittäjälle, jonka kovin valuutta on yrityksen persoonallisuus.
Mistä sitten tietää, missä sijaitsee raja, jonka ylittämisestä asiakkaat sakottavat lähtemällä?

Lue lisää ...

Kuinka edistynyt muotoilun käyttäjä olet?

Arvioi sitä, miten vähän tai paljon yrityksessäsi hyödynnetään muotoilun tarjoamia mahdollisuuksia.