fbpx
mirror_1200

HUKUITKO KAUNEUTEEN?

Materiaalit ja värit huumaavat. Ei ole tavatonta, että projekteja mennään tekemään pelkän materiaalin ehdolla. Onhan aika yleistä myös se, että suunnittelijan osaaminen rakennetaan jo koulussa puhtaasti materiaalin tai tekniikoiden ehdolla, kuten tekstiilisuunnittelussa tai keramiikassa tai teollisessa muotoilussa.
Materiaalit kumminkin ovat todella vaarallisia, koska niiden kauneuteen on niin helppo uppoutua. Kuka tahansa, joka on käynyt Venetsiassa, tietää sen hämmennyksen, kun löytää itsensä hiplailemasta täysin absurdeja ja turhia Kiinassa tehtyjä lasisia matkamuistoja vain siksi, että lasi on niin kaunis materiaali.

Lasin lisäksi tekstiili on sellainen, joka vie helposti mukanansa. Se on hyvin persoonallinen materiaali, joka on päivittäin iholla ja johon liittyy paljon syvällisiä historiallisia merkityksiä. Suunnittelussa emme kuitenkaan juuri koskaan käytä sitä tietoa, vaan printtaamme tai kudomme kankaalle nätin kuvion sen kevään trendiväreillä.

Kun suunnittelet tuotteita, mieti tarkkaan käyttämiesi materiaalien merkitys ja niiden potentiaali, koska se on todellinen mahdollisuus vaikuttaa jonkun elämään ja yhteiskuntaan, kuten Marimekko tai Artek aikanaan. Kynä on terävämpi kuin miekka.

WEBINAARI: KUOHAUTTAVAT KUVIOT

Taide pelastaa maailman ja yrityksesi.

  • Kuosit merkityksen luojana

    Miksi kuvioilla on niin vahva vaikutus ihmisiin? Miten hyödynnämme tätä vaikutusta yritystoiminnassa?

  • Funktionaaliset kuviot

    Voiko kuvioilla tehdä muutakin kuin koristella? 

  • Miten suunnittelet hyvän kuosin?

    Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kuvion suunnittelussa? Mitä on kokeellinen kuosisuunnittelu? Epäonnistunut kuviot maailmalta ja omista "aarreaitoista".

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös