fbpx
kastelu

5 HYVÄN IDEAN TUNNUSMERKKIÄ.

Ideoita on maailma täynnä ja lisää tulee miljoonia joka päivä. Mutta mistä hyvä idea ylipäätään tulee, ja miten sen tunnistaa, koska suinkaan kaikki ideat ei ole hyviä? Hyvä idea tulee silloin, kun on ruokkinut ensin aivoja oikeanlaisella, aiheeseen liittyvällä tiedolla ja vasta sitten päästää valloille ideoinnin keijut. Hyvä idea liittyy jollain tavalla siihen, mitä haluat saada aikaan ja toisaalta myös ympäröivään maailmaan.

 1.       Hyvä idea puhuttelee unelma-asiakkaitasi. Se käsittelee luovasti valitsemaasi aihetta ja tuottaa kohderyhmälle pienen ahaa-elämyksen. Ilman oivallusta vajoat harmaaseen keskivertotuotteiden massaan, jossa tuotteesi kilpailee monien samankaltaisten tuotteiden kanssa asiakkaan huomiosta.
 2.       Se vie yritystäsi toivottuun suuntaan. Hyvä tuoteidea on aina vastaus siihen, mitä haluat saavuttaa. Mihin olitkaan menossa? Viekö tämä idea sinut sinne?
 3.       Pystyt toteuttamaan sen kannattavalla tavalla. Varmista, että kate on kunnossa. Jos et saa työstäsi palkkaa, etkä pysty kehittämään ideaa kannattavaksi, se ei ole tarpeeksi hyvä.  
 4.       Se ei ole helppo kopioida. Ideasi todellakin on erinomainen ja sun näköinen. Se nousee esille omaperäisyydellään muiden joukosta ja sopii juuri sinun brändille. Siksi sitä ei voi kopioida kuka tahansa. Tai voi, mutta hänen on vaikea myydä sitä, koska hänellä ei ole aitoa tarinaa eikä hän voi kertoa tuotteesta mitään omaa.
 5.       Se sopii kokonaisuuteen. Idea sopii sun yrityksen kokonaisuuteen, eikä jokainen uusi projekti ole aina täysin uusi maailma: se ei pane kuvioitasi täysin uusiksi.

Vaikuttaa ehkä vaativalta, mutta jos olet kiinnostunut lopputuloksesta järjestelmällinen tuotekehitys ja sinnikäs työnteko auttavat sekä kehittämään että jalostamaan ideoita niin hyviksi, että innostut itsekin ihan eri tavalla.

WEBINAARI: KUOHAUTTAVAT KUVIOT

Taide pelastaa maailman ja yrityksesi.

 • Kuosit merkityksen luojana

  Miksi kuvioilla on niin vahva vaikutus ihmisiin? Miten hyödynnämme tätä vaikutusta yritystoiminnassa?

 • Funktionaaliset kuviot

  Voiko kuvioilla tehdä muutakin kuin koristella? 

 • Miten suunnittelet hyvän kuosin?

  Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kuvion suunnittelussa? Mitä on kokeellinen kuosisuunnittelu? Epäonnistunut kuviot maailmalta ja omista "aarreaitoista".

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös